1. Anasayfa
  2. Teknoloji

En İyi VPN Uygulamaları Önerisi ve Tavsiye Listesi

En İyi VPN Uygulamaları Önerisi ve Tavsiye Listesi

Bu içeriğimizde en iyi vpn önerisi listesi paylaşacağız. Sanal özel ağ olarak tanımlanan VPN, kullanıcılara güvenli bir internet gezinme ortamı sağlar. VPN kullanımıyla ekstra gizlilik kazanan kullanıcıların internet üzerindeki etkinlikleri ve konum bilgileri görüntülenemez. Özellikle herkese açık Wi-Fi ağlarında kullanıcıya anonimlik sunan VPN sağlayıcıları, ülke ve devlet sansürlerinden de etkilenmez. Özgür, güvenli ve hızlı bir internet sunan VPN sağlayıcıları, bu özellikleri nedeniyle yaygın olarak kullanılır. Ancak piyasada fazla sayıda sağlayıcı bulunması, kaliteli ve doğru VPN servisine ulaşmayı zorlaştırır. Bu nedenle sizler için kendini kanıtlamış ve kaliteli VPN sağlayıcılarını araştırdık.

VPN Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

VPN kullanmak istiyorsunuz, ancak hangisini seçmeniz gerektiği konusunda kararsızsınız. VPN servisi seçiminde birkaç temel unsura dikkat ederek seçiminizi daraltabilir ve kendinize en uygun VPN’i bulabilirsiniz.

  • Güvenlik: VPN seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri güvenlik ve gizliliktir. Güvenlik garantili, IP gizleme ve internet anonimliği özelliklerine sahip VPN’ler size minimum risk sunar. Bir VPN sağlayıcısının gizlilik politikası, eğer varsa üçüncü taraflarla hangi verilerin paylaşılacağını açıklayacaktır. Dikkatlice okuyun ve söylediklerinden memnun olduğunuzdan emin olun.
  • Hız: Bir VPN sağlayıcısının kalitesi sunduğu hız ile doğru orantılıdır. Ağır bağlantılı bir sağlayıcıdansa, hızlı ve istikrarlı bir erişim sunan VPN’lerin tercih edilmesi gerekir.
  • Erişilebilirlik: Seçilen VPN’in erişim alanının geniş olması, engellenen içeriklere daha kolay ulaşmanızı ve dünyanın farklı bölgelerinde kullanmanızı sağlar.
  • Güvenli Şifreleme: VPN’in güçlü bir şifreleme teknolojisine sahip olması gerekir, çünkü internette sahip olduğunuz gizlilik önemlidir. Bu gizlilik, VPN sağlayıcısının teknik donanımı ve teknolojik altyapısıyla şifrelenerek korunur.
  • Veri günlükleri: Çoğu VPN hizmetinin günlük tutmama politikası vardır; bu, kullanıcılar veya çevrimiçi etkinlikleri hakkında veri toplamadıkları anlamına gelir. Bu, örneğin IP adresinizi, ziyaret ettiğiniz web sitelerini, VPN’ye ne kadar süreyle bağlı olduğunuzu vb. içerir. Kayıt tutmama politikasına sahip VPN hizmetleri bile genellikle kullanıcı adınız ve e-posta adresiniz gibi minimum düzeyde veri tutar.

    Günlük tutmama politikası önemlidir çünkü bulunduğu yere bağlı olarak bir VPN, kullanıcıları veya çevrimiçi ortamda ne yaptıkları hakkında veri sağlamak için bir mahkeme kararı alabilir; bu tür emirler genellikle bir hukuk veya ceza soruşturmasıyla birlikte verilir. Bir VPN’in günlük tutmama politikası varsa ve buna uyuyorsa göndereceği herhangi bir veri olmayacaktır.

  • Kapatma anahtarı: VPN bağlantınız aniden kesilirse çevrimiçi etkinlikleriniz artık anonim olmayacak ve verileriniz açığa çıkabilir. Bunu önlemek için çoğu VPN’de, artık VPN’nize bağlı değilseniz internet bağlantınızı otomatik olarak kapatan, acil anahtar adı verilen bir özellik bulunur. VPN tekrar çalışmaya başladığında otomatik olarak yeniden bağlanacaktır.

  • Statik IP: VPN servis kullanımında IP adresinizin olması gerekir. Erişim ve güven için bir IP adresini kullanan tek kişi siz olmalısınız. Her zaman kullanılmayan bir özellik olan statik IP ile, genel olarak daha kaliteli bir VPN deneyimi yaşarsınız.
  • Kullanım Kolaylığı: Detaylı ayarlara ve zorlu bir arayüze sahip olan VPN’ler, her ne kadar gelişmiş özelliklere sahip olsa da çoğu kullanıcı için ideal bir ortam sunmaz. Tercih edilen VPN’de temel ayarların basit ve kolay şekilde yapılması gerekir. Bu nedenle basit bir tasarıma ve kolay kullanıma sahip servisler tercih edilmelidir.
  • Ülke konumları: Benzer şekilde, bir VPN’in sunucuları ne kadar çok ülkede bulunursa, bulunduğunuz yere yakın bir tane bulma şansı da o kadar artar.

  • Fiyat: Seçtiğiniz VPN servisinde bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Ücretli veya ücretsiz VPN sağlayıcılarından birini tercih edebilirsiniz. Bazı durumlarda ücretli VPN sağlayıcılarının ek özellikleri için ekstra ödeme yapmanız gerekir. Bütün bunları göz önünde bulundurarak sağlayıcı için ödemek istediğiniz fiyatı belirlemelisiniz.

En İyi VPN Önerisi

VPN kullanımında tercih edilen marka önemlidir. Çünkü piyasada fazlalıkla kalitesiz ve güvensiz servisler bulunur. Bu konuda bilgisi olmayan kullanıcılar için büyük risk teşkil eden bu sağlayıcılardan uzak durulması gerekir. Kendinize en uygun VPN’i seçmeden önce mutlaka hazırladığımız öneri listesine göz atmalısınız.

Tüm VPN’ler aynı temel işlevleri yerine getirir ancak hız, özellikler ve arayüz açısından farklılık gösterirler. 2023’ün en iyi VPN’leri hakkında bilgi edinmek ve hangisinin sizin için en iyi olduğuna karar vermek için kılavuzumuzu okuyun.

1. ExpressVPN

expressvpn

Birinci sınıf bir hizmet veren ExpressVPN, sahip olduğu pek çok özellikle öne çıkar. Bunlardan en önemlisi 30 gün içinde para iade garantisi vermesidir. Tamamen ücretsiz olmasa da, verdiği hizmetten emin olan bu sağlayıcı ihtiyaçlarınıza cevap vermediğinde paranızı geri almanıza izin verir. Sınırsız bant genişliğine sahip olan sağlayıcı, kesintisiz ve güvenli bir bağlantıya sahip olmasını sağlar. Özellikle dizi ve film izleme platformlarında hızlı bağlantı için sınırsız bant genişliği önemlidir. 90’dan fazla ülkede çalışan ExpressVPN, pek çok sitenin engelini aşar ve kişisel bilgilerinizi güvenle gizler. Bununla birlikte, tarama geçmişi ve kişisel bilgi gibi detayları kayıt altına almayacağının garantisini verir.

2. Windscribe

windscribe

Türkiye’de kullanılabilecek en iyi ücretsiz VPN’lerden biri windscribe’dır. Yüksek çözünürlükte yayın izleme imkanı ve bonkör veri limiti ile öne çıkar. Şirket hakkında tweet atan kullanıcılar aylık 5 GB ekstra veri kazanabilir. Bunun yanında arkadaş ekleyenlere özel de aylık veri dağıtılır. Dağıttığı hediye veriler ve gelişmiş güvenlik özellikleri Windscribe’ı tercih etmeniz için yeterlidir. Kötü içerik ve reklam engelleme özelliği, ücretli ve ücretsiz versiyonun her ikisinde de geçerlidir. Bilgisayara sızıntıları engellemek için güvenlik duvarını aktif hale getirerek, kullanıcı bilgilerini korur.

3. ProtonVPN

protonvpn

ProtonVPN, premium bir sağlayıcının sınırlı özelliklere sahip ücretsiz versiyonudur. Diğer ücretsiz VPN’lerin aksine sınırsız veri sunar. Bu sağlayıcının reklam içermemesi de büyük avantajdır. Ücretsiz versiyonda sadece Hollanda, ABD ve Japonya sunucuları ile bağlantı kurulabilir. Bütün kullanıcılar sadece 3 konumdan bağlantı kurduğu için, internet hızında düşüşler olabilir. Yayın izlemek ve torrent indirmek için ücretli versiyon tercih edilmelidir.

4. Hide.me

hide me vpn

Yüksek hız ve aylık 10 GB veri hakkı sunmasıyla öne çıkan hide.me, güçlü koruma özellikleri sunan kullanıcı dostu bir servistir. Uygulama üzerinde kullanılabilir ve birden fazla VPN modeline sahiptir. Böylece bağlantıyı optimize etme ve cihaz için en uygun olanını tercih etme imkanı sunar. Kayıt sırasında e-posta adresi ve kişisel bilgi istememesi, önemli bir artısıdır. 5 farklı bölgedeki sunucular üzerinden hizmet veren servis; sık kayıt tutmama, otomatik kesme, güçlü şifreleme ve sızma koruması gibi özellikler sunar.

5. Hotspot Shield

hotspot shield vpn

Türkiye için güvenli bir internet bağlantısı ve temel seviye şifreleme sunan Hotspot Shield, bilgisayara herhangi bir DNS sızıntı olmasını engeller. Böylece, Ip adresini etkili bir şekilde gizler. Bütün işletim sistemleriyle uyumlu olması önemli bir artısıdır. Ayrıca VPN servisi, sahip olduğu kayıt tutmama politikası nedeniyle anonimliğinizi korur. Ücretsiz ve premium olmak üzere 2 farklı paket sunar. Ücretsiz versiyon, yayın izlemek için kullanılamasa da temel VPN işlevlerini sunarak internette gizlilik sağlar. Günlük 500 MB veri kullanma hakkı tanır ve reklam içerikleriyle desteklenir. Sunduğu veri hakkın büyük dosya indirmek için yeterli olmaz, fakat sıradan internet kullanımı için uygundur. Premium versiyonu test etmek isteyen kullanıcılar 7 gün süreyle ücretsiz kullanım sağlayabilirler.

6. Speedify

speedify vpn

Speedify, ücretsiz VPN servisleri arasında sunduğu yüksek hızla öne çıkar. Yüksek performans vermeyi amaçlayan bu servis, internette kimliğinizi gizlemenizi ve sosyal ağlarda yüksek internet hızına sahip olmanızı sağlar. 30’dan fazla sunucu erişimi olan Speedify, 3G ve 4G bağlantılarda hız kapasitenizi yükseltir. Ücretsiz versiyonda ayda 1 GB veri hakkına sahip olursunuz.

7. TunnelBear

tunnelbear vpn

TunnelBear, özellikle VPN kullanımı konusunda deneyimsiz olan kişiler için mükemmel bir seçenektir. Ücretsiz versiyonu kullanıcı dostu arayüzüne ve ortalama bağlantı hızına sahiptir. Ücretsiz seçenekte çoğu diğer ücretsiz VPN’in aksine fazla sayıda sunucu sunar. Coğrafi olarak kısıtlanan çoğu internet sitesine girmenizi ve içerik filtrelerini atlatmanızı sağlar. Fakat Netflix gibi platformlarda çalışmaz. Ücretsiz hesapta aylık 500 GB veri hakkı vardır ve kullanıcılar atılan tweet başına her ay ekstra 1 GB daha veri alabilir. Bu veri hakkı büyük dosya indirmeye ya da film izlemeye yeterli gelmez.

VPN Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir VPN hizmeti seçerken şu temel özellikleri göz önünde bulundurun:

Gizlilik politikası: Bir VPN sağlayıcısının gizlilik politikası, eğer varsa üçüncü taraflarla hangi verilerin paylaşılacağını açıklayacaktır. Dikkatlice okuyun ve söylediklerinden memnun olduğunuzdan emin olun.

Veri günlükleri: Çoğu VPN hizmetinin günlük tutmama politikası vardır; bu, kullanıcılar veya çevrimiçi etkinlikleri hakkında veri toplamadıkları anlamına gelir. Bu, örneğin IP adresinizi, ziyaret ettiğiniz web sitelerini, VPN’ye ne kadar süreyle bağlı olduğunuzu vb. içerir. Kayıt tutmama politikasına sahip VPN hizmetleri bile genellikle kullanıcı adınız ve e-posta adresiniz gibi minimum düzeyde veri tutar.

Günlük tutmama politikası önemlidir çünkü bulunduğu yere bağlı olarak bir VPN, kullanıcıları veya çevrimiçi ortamda ne yaptıkları hakkında veri sağlamak için bir mahkeme kararı alabilir; bu tür emirler genellikle bir hukuk veya ceza soruşturmasıyla birlikte verilir. Bir VPN’in günlük tutmama politikası varsa ve buna uyuyorsa göndereceği herhangi bir veri olmayacaktır.

VPN protokolleri: VPN sağlayıcıları, kullanıcıların verilerini şifrelemek için çeşitli protokoller kullanır; bunların hepsinin güvenlik, hız ve diğer faktörler açısından artıları ve eksileri vardır. Bazı VPN’ler belirli avantajlara sahip olduğunu iddia ettikleri özel protokolleri kullanırken diğerleri OpenVPN gibi açık kaynaklı protokolleri kullanır. Genel olarak en yüksek puan alan VPN hizmetimiz ExpressVPN’den hangi VPN protokolünün en iyi olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kapatma anahtarı: VPN bağlantınız aniden kesilirse çevrimiçi etkinlikleriniz artık anonim olmayacak ve verileriniz açığa çıkabilir. Bunu önlemek için çoğu VPN’de, artık VPN’nize bağlı değilseniz internet bağlantınızı otomatik olarak kapatan, acil anahtar adı verilen bir özellik bulunur. VPN tekrar çalışmaya başladığında otomatik olarak yeniden bağlanacaktır.

IP adresi sayısı: VPN’in temel amaçlarından biri, çevrimiçi etkinliklerinizin sizinle bağlantı kurmasını engellemek için kişisel IP adresinizi gizlemektir. Bunu yapmak için bir VPN size kendi IP adreslerinden birini atayacaktır; bu, internet servis sağlayıcınızın ve arayan herkesin göreceği şeydir. Çoğu durumda, bir VPN IP adreslerini dönüşümlü olarak kullanacak ve/veya bunları kullanıcıları arasında paylaşacaktır. Ancak başka bir kullanıcı bir web sitesinin hizmet şartlarını ihlal ederse, o sırada kullandığı VPN IP adresi, kullanma sırası size geldiğinde bloke edilebilir. Bir VPN’in kullanıcıları arasında ne kadar çok IP adresi dağıtması gerekiyorsa, bunun gerçekleşme şansı da o kadar az olur. Statik bir IP adresi (aşağıya bakın) da bu sorunu önler.

Statik IP mevcut: Bazı VPN sağlayıcıları ekstra ücret karşılığında statik bir IP adresi sunar. Bu, her oturum açtığınızda size atanan bir VPN IP adresidir.

Ülke konumları: Benzer şekilde, bir VPN’in sunucuları ne kadar çok ülkede bulunursa, bulunduğunuz yere yakın bir tane bulma şansı da o kadar artar.

Sonuç

Eğer VPN kullanmak istiyor ve aynı zamanda güvenli bir servis arıyorsanız, listemizdeki VPN servislerinden birini deneyebilirsiniz. Kendi ihtiyacınıza en uygun servisi ücretli veya ücretsiz temin ederek internet gizliliğini koruyabilirsiniz. İnternetteki kötü içeriklerden ve rahatsız edici reklamlardan korunmak, aynı zamanda anonimlik kazanmak için size uygun hız ve özelliklere sahip bir VPN sağlayıcı tercih etmelisiniz.

Okuyucunun Dikkatine; Sitemizde yer alan pazar yeri bağlantıları satış ortaklığı (#Affiliatemarketing - #satışortaklığı) içerir. Tavsiyelist.com bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Sitemizde yer alan ürün bağlantıları üzerinden bir satın alma gerçekleştirdiğinizde bu durum sizin satın alma fiyatınızı değiştirmez. Bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre tavsiye listelerimizde yer alan ürün fiyatlarında ve özelliklerinde değişiklikler olmuş olabilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan tavsiyelist.com sorumlu değildir.

TavsiyeList.com Teknoloji Editörü. İçerik üreticisi, influencer ve bilgisayar mühendisi. Atari ile başlayan teknoloji ve oyun tutkusu, yazılımla devam etti. Teknoloji var ise varız.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir