1. Anasayfa
  2. Uygulama

En İyi Animasyon Programları

En İyi Animasyon Programları

İster bu işin okulunu okuyor olun, isterseniz de amatör olarak ilgileniyor olun, animasyon içerikler üretmek oldukça keyifli bir etkinlik. Elbette animasyon yapmak sanıldığı kadar da kolay bir iş değil. Piyasada hem amatör olarak, hem de profesyonel olarak animasyonlar yapabileceğiniz çok sayıda program bulunuyor. Bu programlardan bazılarını ücretsiz olarak kullanabiliyorken, bazılarını kullanmak için ise ücret ödemek gerekiyor. Peki piyasada animasyon için kullanılabilecek en iyi programlar hangileri? Bu sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz…

İyi Bir Animasyon Programından Beklenmesi Gerekenler

Eğer animasyon yapmaya başlayacaksanız, kendiniz için en iyi animasyonu programını seçmeniz bir hayli önemli. Haliyle söz konusu programı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı özellikler bulunuyor. Bu özelliklerin listesi şu şekilde:

  • Çalışmak istediğiniz animasyon 2D mi, yoksa 3D mi,
  • Programın arayüzü kullanışlı ve basit mi,
  • Üretmek istediğiniz animasyonlar için ekstra bir programa ihtiyacınız olacak mı,
  • Söz konusu program için ücret ödemeniz gerekiyor mu?

Tüm bu soruları sorarak ve seçmiş olduğunuz programdan aldığınız cevaplara göre uygun bir animasyon programı bulabilir ve kafanızda hikayeleri oluşturmaya başlayabilirsiniz.

En İyi 10 Animasyon Programı Önerisi

Piyasada hem başlangıç seviyesindekiler için, hem de ileri seviyede animasyon üretmek isteyenler için çok sayıda program bulunuyor. Söz konusu programları tek tek araştırmak ve her biri hakkında bilgi sahibi olmak biraz zaman alabilir. Bu yüzden biz de piyasada bulunan ve kullanım için uygun olan en iyi 10 animasyon programını listeledik…

Toon Boom

toon boom animasyon programı

Toon Boom, oldukça basit bir arayüze sahip olması sebebiyle, yeni başlayanlar için oldukça ideal bir program. Program, 2D animasyonlar üretmenize imkan tanıyor. Çizgi film yapmak için ya da herhangi bir nesneyi hareketlendirmek için bu programı kullanabilirsiniz. Program içerisinde stop-motion, kağıt animasyonu, kukla animasyonu gibi pek çok teknik bulunuyor. Çizmiş olduğunuz animasyonları, Toon Boom programının kamera özelliği ile farklı açılardan görebilir, çizgi film yaparken dudak hareketleri üzerinden ses senkronizasyonu sağlayabilirsiniz. Programı masaüstü cihazlarda ve tabletlerde kullanabilirsiniz.

Cartoon Animator 4

cartoon animator animasyon programı

Eski adıyla Crazytalk Animator 3 olarak da bilinen bu programın en önemli özelliği, kütüphane içerisinde özel hareket kalıplarının bulunuyor olması. Bu hareket kalıpları sayesinde çizmiş olduğunuz bir karaktere kolayca hareket atayabilirsiniz. 4K video desteği de bulunan program sayesinde, ses ve dudak senkronizasyonu sağlayabilir, vücut hareketlerini istediğiniz şekilde düzenleyebilir, kafa hareketlerini 360 dereceye kadar yönlendirebilir ve programın sunmuş olduğu gelişmiş özelliklerden faydalanabilirsiniz. Program üzerinde yaratmış olduğunuz animasyonların tamamı 2 boyutlu olacaktır.

Synfig Studio

synfig studio animasyon programı

Tamamen ücretsiz olarak bu piyasaya sürülmüş olan bu animasyon programı, 2D animasyonlar yapmanızı sağlıyor. Standart animasyon programlarının aksine, her sahnenin kare kare çizilmesi durumunu ortadan kaldıran bu program sayesinde, sinema filmi kalitesinde animasyonlar yaratmak mümkün. Tüm işletim sistemleri ile uyumlu şekilde çalışabilen programın en dikkat çekici özelliği ise Türkçe dil desteği sunuyor olması. Eğer programı hemen indirmek ve kaliteli animasyonlar üretmek isterseniz, bunun için programın resmi web sitesini kullanabilirsiniz.

Stop Motion Studio

stop motion studio animasyon programı

Stop Motion Studio, hem bilgisayarlar hem de tablet ve telefon gibi akıllı cihazlar üzerinden kullanılabilen bir program. Program sayesinde tek bir projeyi farklı cihazlar üzerinden yönetebilmeniz mümkün. Programa herhangi bir kamera bağlayabilir ve bu kamera üzerinden stop motion animasyonlar üretebilirsiniz. Programda yeşil ekran desteği bulunduğu gibi, aynı zamanda geniş bir arkaplan kütüphanesi de bulunuyor. Program içerisinde boyama araçları ve ses efektleri de dahil olmak üzere çok sayıda seçenek bulunuyor. Programı lisanslı olarak kullanmak isterseniz, bir kereye mahsus olmak üzere 10 dolar gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor.

Anime Studio

anime studio

Anime Studio 2D bir animasyon programı ve vektör tabanlı olarak çalışıyor. Vektör tabanlı çalıştığı için daha gerçekçi ve daha derinlikli animasyonlar üretmeniz mümkün. Herhangi bir karakter yarattıktan sonra, programın kütüphanesi içinde yer alan hareket ya da eklem hareketlerini kullanarak karakterinizin hareketlerini düzenleyebilirsiniz. Photoshop üzerinde oluşturduğumuz olduğunuz ve farklı layerlara sahip photoshop dosyalarını Anime Studio programı içinde kullanabilirsiniz. Program, resmi internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Blender

blender animasyon programı

Blender, tüm işletim sistemleri için uyumlu olan ve 3B animasyonlar yaratmanıza olanak tanıyan bir program. Bu programın, bu listede daha önce saydığımız programlara göre daha kapsamlı ve daha gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Bu program sayesinde VR ile uyumlu animasyonlar oluşturmak mümkün. Programın gelişmiş modelleme seçenekleri ve gelişmiş animasyon araçları bulunuyor. Program sayesinde kamera hareketlerini ayarlayabiliyor, üzerinde çalışmış olduğunuz projenin çıktılarını gerçek zamanlı olarak görebiliyorsunuz. Hem 2B olarak hem de 3B olarak görüntüleme yapabiliyorsunuz. Blender, programın resmi web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Fakat eğer isterseniz bu ücretsiz programın üreticilerine bağış yapabiliyorsunuz.

Autodesk Maya

auto desk animasyon

Autodesk tarafından üretilmiş olan Maya, oldukça basit olmasına rağmen oldukça kapsamlı bir program. Maya kullanarak 3D animasyonlar yapmak mümkün. Hem karakter modellemek için, hem hareketli animasyonlar yapmak için, hem de reklam sektöründe kullanılacak görselleri yaratmak için oldukça ideal bir program. Modelleme özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, Maya şu an piyasada kullanılabilecek en iyi programlardan biri durumunda. Mayanın ücretsiz deneme sürümü internet sitesi üzerinde bulunuyor. Yine de şunu hatırlatmakta fayda var: Maya, yıllık 15.000 TL gibi oldukça yüksek bir fiyata sahip.

ZBrush

zbrush animasyon programı

3D animasyon yapmak için kullanılan bir diğer program olan ZBrush, genellikle karakter modellemek için kullanılan bir program. Bu program sayesinde son derece gerçekçi karakterler yaratmak mümkün. Bu programı yalnızca illüstrasyonlar yaratmak amacıyla kullanabilir, bu illüstrasyonları hareketlendirmek içinse başka programlar tercih edebilirsiniz. Zbrush genellikle saç tellerinden yüz hatlarına kadar oldukça detaylı modeller yaratmak için son derece ideal fakat bir o kadar da karmaşık bir arayüze sahip olan bir program. Programı kullanabilmek için yıllık 900 dolar gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor.

After Effects

adobe after effects

After Effects, hem 2B hem de 3B animasyonlar yaratmak için kullanabileceğiniz en kapsamlı ve şu an dünya üzerinde en çok kullanılan programlardan biri. After Effects programının bu kadar yaygın olarak kullanılmasının en önemli sebebi, bir Adobe programı olması sebebiyle Premiere, Photoshop, Illustrator ve Animate gibi programlarla uyumlu şekilde çalışıyor olması. Çünkü Adobe serisi başka bir program kullanırken, animasyon için Adobe dışı başka bir programa geçmek oldukça zor oluyor. Dünyanın en çok kullanılan hareketli grafik yazılım programı olan After Effects, aylık 132 TL’lik oldukça uygun bir fiyatla lisanslı olarak kullanılabiliyor.

Autodesk Smoke

auto desk smoke animasyon programı

Autodesk Smoke, After Effects programına alternatif olması amacıyla üretilmiş olan animasyon programlarından biri. Arayüz olarak Premiere Pro’ya daha çok benzeyen bu program, yalnızca Mac bilgisayarlar ile uyumlu. Program sayesinde 3 boyutlu karmaşık animasyonlar oluşturmak mümkün. Bu program ile videolarınıza görsel efektler de yerleştirmeniz mümkün. Programa sahip olabilmek için yıllık 1700 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Okuyucunun Dikkatine; Sitemizde yer alan pazar yeri bağlantıları satış ortaklığı (#Affiliatemarketing - #satışortaklığı) içerir. Tavsiyelist.com bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Sitemizde yer alan ürün bağlantıları üzerinden bir satın alma gerçekleştirdiğinizde bu durum sizin satın alma fiyatınızı değiştirmez. Bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre tavsiye listelerimizde yer alan ürün fiyatlarında ve özelliklerinde değişiklikler olmuş olabilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan tavsiyelist.com sorumlu değildir.

TavsiyeList.com Teknoloji Editörü. İçerik üreticisi, influencer ve bilgisayar mühendisi. Atari ile başlayan teknoloji ve oyun tutkusu, yazılımla devam etti. Teknoloji var ise varız.

Yazarın Profili

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir